Печалният рекорд по отношение на COVID-19 е на неимунизираните, заяви

...
Печалният рекорд по отношение на COVID-19 е на неимунизираните, заяви
Коментари Харесай

Д-р Васил Михайлов: Печалният COVID-рекорд е на неимунизираните

Печалният връх във връзка с COVID-19 е на неимунизираните , съобщи пред Bulgaria ON AIR пулмологът доктор Васил Михайлов.

" Недоумявам по какъв начин не сработва рационалното мислене при хората. Ние сме във война с този вирус. Категорично " зеленият документ " за антитела би трябвало да отпадне . Това беше една от най-големите и тежки спънки на предваксинационния развой. Хората се опитваха да схванат своето положение, дали не са преболедували, дали не са били инфектирани. Тези антитела не са показателни. " - разяснява специалистът в предаването " Денят ON AR ".
 Близо 10 000 са новите случаи на COVID-19 за ден
Близо 10 000 са новите случаи на COVID-19 за ден

161 са умрелите във вторник

" Надяваме се здравната ни система да издържи и тъжните върхове да не продължат нататък. Но се багра, че наклонността е такава. Колко ще издържи здравната система, зависи от нас самите, от нашето държание, от спазването на разпоредбите, каквито и да са те. Ключово в тази обстановка е думата " глоба ". Правилата другояче са просто едно благопожелание, в случай че те не се съблюдават. " - уточни събеседникът.

Той показа, че в последния месец над 90% от искащите да се ваксинират в " Александровска " болница са хора, които желаят бустерна доза.

" Когато ние отчитаме 500 000 ваксинирани, би трябвало да се регистрира фактът, че става дума за хора, които са уверени , че би трябвало да бъдат имунизирани. Те са подготвени да се редят на дълги опашки в студеното време, с цел да получат своята бустерна доза, която до доста огромна степен ги защищава от Омикрон, от тежко заболяване или положение, което натоварва здравната ни система. " - добави доктор Михайлов.

По думите му има намаляване на възрастта на инфектираните, само че не децата са били проблем, същинските уязвимите са възрастните хора.

" Там е казусът ни и те не се ваксинират. И когато приказвам са наказания, приказвам за това, че страната би трябвало да си влезе във функционалностите. Доброто дело би трябвало да бъде поощрявано, а нарушаването - глобено. Сблъсквам се с хората, които имат своите опасения, терзания, своите страхове. Тези хора не бяха убеждавани както би трябвало. Информационната акция първоначално не беше направена нито професионално, нито интензивно. " - акцентира пулмологът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР