Печалбата на Telefonica надмина очакванията на анализаторите Компанията се радва ...

Печалбата на Telefonica надмина очакванията на анализаторите Компанията се радва

Печалбата на Telefonica надмина очакванията на анализаторите

Печалбата на Telefonica надмина упованията на анализаторите Компанията се радва на мощно показване в Бразилия и ГерманияПрепоръчай (0)
Испанският телеком Telefonica регистрира печалба, която надмина упованията, с помощта на мощното показване на бизнеса ѝ в Бразилия и Германия и на по-слаб спад на печалбата на вътрешния ѝ пазар в Испания. Операторът разгласи още, че ще се върне към изплащането на дял напълно в брой, написа Bloomberg.

Оперативната печалба преди обезценка и обезценяване е достигнала 3,2 милиарда евро през четвъртото тримесечие, което е под сумата от 3,75 милиарда евро, регистрирана година по-рано. И въпреки всичко тя надмина междинната прогноза на анализаторите за 2,6 милиарда евро по данни на Bloomberg.

В Испания, която е един от най-конкурентните телекомуникационни пазари в Европа, Telefonica понижи темпа на намаляване на печалбата си, най-вече посредством стесняване на разноските.

Печалбата е подкрепена от резултатите в Бразилия и Германия – два от водещите пазари на компанията, както и от звеното Hispam, което сплотява страните, в които се приказва испански, като част от тях записаха мощен напредък.

Компанията разгласи, че чака невисок едноцифрен растеж на приходите за 2022 година

Цената на акциите на Telefonica набъбна с към 11% тази година, като се показва по-добре от покачването от 2,4% на по-широкия показател Stoxx 600 Telecom.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg