Печалбата на компанията LafargeHolcim, която е най-големият производител на цимент

...
Печалбата на компанията LafargeHolcim, която е най-големият производител на цимент
Коментари Харесай

Почти наполовина се стопи печалбата на най-големия производител на цимент в света

Печалбата на компанията LafargeHolcim, която е най-големият производител на цимент в света, е намаляла с 43% през първата половина на годината. Спадът е в резултат на разноските за преструктуриране на стойност 300 млн. швейцарски франка, съобщи Reuters.

Печалбата за шестте месеца е 371 млн. франка при 651 млн. година по-рано.

Продажбите са се нараснали с 2,7% до 13,27 милиарда франка, като компанията удостовери задачата си за годишен растеж на чистите продажби с сред 3 и 5% и повишаване на оперативната облага с най-малко 5%.

По-рано тази година LafargeHolcim разгласи, че ще затвори водещите си офиси в Цюрих и Париж и ще редуцира 200 работни места, пробвайки се да спести 400 млн. франка годишно до края на първото тримесечие на 2019 година

По-голямата част от работата по преструктурирането е свършена, съобщи основният финансов шеф Жералдин Пико, въпреки че отхвърли да разяснява какъв брой работни места като цяло са били съкратени като част от програмата.

LafargeHolcim, образувана през 2015 година след обединение сред френската Lafarge и швейцарската Holcim, цели и по-бърз напредък, концентрирайки се върху по-малко пазари и правейки по-малки придобивания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР