Пчеларите ще получат държавна помощ „де минимис“ в размер на

...
Пчеларите ще получат държавна помощ „де минимис“ в размер на
Коментари Харесай

Пчеларите ще получат държавна помощ в размер на 2,4 млн. лв.

Пчеларите ще получат държавна помощ „ де минимис “ в размер на към 2,4 млн. лева Това стана ясно на среща сред зам.-министрите на земеделието, храните и горите доктор Цветан Димитров и доктор Лозана Василева с представители на пчеларски организации. Средствата се чака да бъдат утвърдени на съвещание на Управителния съвет на държавен фонд „ Земеделие “ в понеделник.

Пчеларите ще получат парите до Нова година. Ставката на пчелно семейство ще бъде избрана след подаването на заявките, оповестиха от МЗХГ.

Помощта „ де минимис “ ще бъде дадена за пчелини с от 20 до 200 кошера. В изискванията за отпущането й няма да се включва ангажимент за опазване на пчелните фамилии за напролет стопаните да разгласят действителните данни за смъртността на пчелите през зимния интервал.

Обсъдено беше за идната финансова година съгласно опциите на бюджета да се търси и опция за целева кредитна линия, която да поддържа пчелари, които са в преход към биологично произвеждане. На срещата беше оповестено и, че предстоят да бъдат направени инспекции на пчелините у нас съгласно разбора на риска от чиновници на Министерството на земеделието, храните и горите и Българската организация по сигурност на храните.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР