Пчелари отново настояват държавата да предприеме бързи и адекватни мерки

...
Пчелари отново настояват държавата да предприеме бързи и адекватни мерки
Коментари Харесай

В Плевен днес ще се проведе мълчаливо бдение срещу масовото отравяне на пчели

" Пчелари още веднъж упорстват страната да предприеме бързи и съответни ограничения против геноцида на пчелните фамилии. Фондация за околна среда и земеделие провежда поддръжка за пчеларите ", сподели нейният ръководител Албена Симеонова.

Мълчаливият митинг е пред Съдебната палата по обяд, малко преди следващото съвещание на делото за отравяне на пчели преди година:

" Едно дело, заведено от Българската организация по сигурност на хранитесрещу фирмата-отровител. Те отхвърлят да си платят санкцията, без значение, че е потвърдено, че те са отровителят. В тази връзка ние организираме безмълвен митинг при съблюдаване на всички нужни ограничения за биосигурност. Да запалителен по една свещ в памет на починалите пчели. Тази година за жалост историята се повтори и също мащабите са големи. Става въпрос за цяла Северна България, частично и Пазарджишко, Бургаско и въобще където едрите зърнопроизводители пръскат необмислено полетата си и унищожават пчелите. "

Малко по-рано, Европейската комисия оповести признатата Стратегия за биологично многообразие. Тя планува понижаване с 50 % на потреблението на пестициди и с 20 на 100 на потреблението на торове през идващите 10 години.

Сред другите цели са и заделяне на 25 % от земеделската земя за биологично земеделие. Предлагат се и ограничения за възстановяване на етикетирането на храните. Финансирането, което ще се отпуска годишно за реализиране на задачите на тактиката, е в размер на 20 милиарда евро от разнообразни източници, включително европейски фондове, национално и частно финансиране.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР