Пазим кожата си от слънцето, но косата ни има не

...
Пазим кожата си от слънцето, но косата ни има не
Коментари Харесай

Моят бюти дневник: Слънце в косите

Пазим кожата си от слънцето, само че косата ни има не по-малко потребност от предотвратяване в горещите дни. Както през зимата, по този начин и през лятото за нея би трябвало да се поставят специфични грижи, постоянно със специфични артикули, които да не разрешават загубата на искра, изключително когато желаеме да бъдем неотразими на плажа, нали? Това се постанова, тъй като слънчевите лъчи нарушават пигмента й и незаменимия за косата кератин. Тогава тя елементарно губи искра, цъфти повече, а морската вода, вятърът и сухият въздух още повече повреждат структурата на косъма.

Какво е добре да вършим?

Добре е да се употребяват артикули, които съдържат железни оксиди, тъй като те покриват основата на косъма и го защищават от прегряване, до момента в който соевите протеини и екстрактите от жожоба ще го овлажнят в допълнение. Обикновено девойките с тъмна коса са по-уязвими от слънчевите лъчи, а тези, които имат по-сух скалп, би трябвало да са по-внимателни и да употребяват овлажняващи екстракти като алое вера, водорасли, лайка или розмарин. В топлите дни мастните жлези отделят огромно количество секрет, а сухата кожа става по-раздразнителна от тях.
               
on Jun 25, 2019 at 10:50pm PDT

Боядисаната коса обаче изисква още повече грижи. Затова пък козметичната промишленост се е погрижила да сътвори артикули, които да я поглезят в допълнение. При нея наложително би трябвало да се впръсква слънцезащитен спрей за коса, а в този момент съм щастлива, че към този момент има и специфични артикули за русокоски, които се грижат и за изрусената коса.

Не пропущам и after-sun артикул както за кожата, по този начин и за косата си. А най-хубавото е, че намирам всичките тези неща на едно място – в, като тези на марките Balea и alvede ми основават чувство за безпределно лято, даже когато ваканцията ми е свършила и би трябвало да мина на работен режим. Особено обичана ми е новата серия на alverde с маслина, която включва шампоан, еликсир и маска. Освен приятния мирис и нежната грижа, които обезпечават на косата ми, те са веган и не съдържат силикони.
               
on Apr 23, 2019 at 12:17am PDT

Ползвам ги постоянно, тъй като през лятото е хубаво да мием косата си по-често от нормално , най-малко през ден, като използваме овлажняващи шампоани и балсами. При мазна коса измиването би трябвало да бъде съвсем всеки ден с хладка вода, а изплакването със студена. След измиване наложително впръскваме в косата си предпазен спрей, който ще ни обезпечава отбрана от загуба на влага. Можем да нанасяме и олио на влажна коса. Билковите екстракти да вземем за пример възвръщат еластичността на косата, тъй че не подценявайте еликсирите от природата.

Разресвайте косата си постоянно , тъй като по този начин вършиме масаж на скалпа, подхранвате и овлажнявате косъма по натурален път. Специалистите предлагат и през лятото да изсушавате косата си със сешоар. Ако я оставите да изсъхне на слънце, то косъмът ще избледнее и ще стане по-чуплив от слънчевите лъчи.

Колкото до стилизиращите продукти  –  по-добре да ги заобикаляме , тъй като те още повече притеглят слънчевите лъчи и топлината. Това се отнася и до аромати и парфюми, които пък могат да доведат до обезцветяване на косъма. Морската вода може да бъде нашият натурален източник за приемане на красивите и естествени, само че в случай че към този момент сте надалеч от морето, си вземете спрей с морска вода, с който можете да постигнете този резултат и вкъщи.

Независимо дали сме на плажа, или в града, не би трябвало да забравяме обичаните си летни аксесоари като шал, забрадка или шапка, с които можем да покрием косата. Това е най-сигурният метод, че ще я предпазим от слънчевите лъчи.

 

С поддръжката на

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР