Пазарната капитализация на Facebook спадна с 95,5 млрд. долара поради

...
Пазарната капитализация на Facebook спадна с 95,5 млрд. долара поради
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на Facebook спадна с 95,5 млрд. долара


Пазарната капитализация на Фейсбук спадна с 95,5 милиарда $ заради абсурда с приключване на данни и е в този момент е от порядъка на 442,4 милиарда $, излиза наяве от данните от борсата.

Според търговията от 16 март петък, цената на акциите на компанията са били от порядъка на 185,09 $ за брой. В понеделник обаче цената на книжата стартира с внезапен спад, като понижението продължава през цялата предходна седмица и съгласно данните от търговията във вторник, цената на акция на Фейсбук е коствала 152,22 $. Това е с 21,6 % по-малко в съпоставяне със затварянето на 16 март. Ако към 16 март капитализацията на компанията е била 537,9 милиарда $, то във вторник към този момент е спаднала до 442,4 милиарда $, изясняват наблюдаващи.

The New York Times заяви преди дни, че компанията Cambridge Analitica, оказваща съдействие на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е получила нелегално данни на 50 млн. ползватели на Фейсбук. На база на събраните данни, откривателите са преценявали политическите желания на гласоподавателите и по този начин са представяли реклама, която би могла да съставлява интерес за тях.

Главният прокурор на щата Масачузетс разгласи за започване на следствие във връзка с Фейсбук и Cambridge Analitica.
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг в изявление за CNN към този момент сервира извинения на ползвателите на обществената мрежа.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР