Пазарната капитализация на Биткон се повиши до над $1 трилио.

...
Пазарната капитализация на Биткон се повиши до над $1 трилио.
Коментари Харесай

Биткойн достигна пазарна капитализация от над $1 трилион

Пазарната капитализация на Биткон се увеличи до над $1 трилио. Това е общата стойност на всички токени на на криптовалутата в обращение, демонстрират данните на CoinMarketCap.

На този декор Биткойн проби равнището от $51 000. Това показване продължава ралито, което стартира през януари предходната година. Само в границите на тази година Bitcoin е поскъпнал с над 21%.
 Сериозно нагоре: Биткойн доближи най-високата си стойност от 2021 година
Сериозно нагоре: Биткойн доближи най-високата си стойност от 2021 година

Ще продължи ли да пораства цената на най-голямата криптовалута?

Както Money.bg писа, още при започване на тази седмица цената на токена надвиши $50 000. Нещо повече, цената му в един миг доближи най-високото си равнище от над две години насам. Всъщност, цената на водещата криптовалута се увеличи с 4% до $50 168,36, по данни на Coin Metrics. По-рано денем на 12 фивруари обаче тя доближи до $50 334,00 - най-високото й равнище от декември 2021 година.

Припомняме, че през 2023 година криптовалутата се повиши с повече от 150% с помощта на упованията за утвърждение на борсово търгувани фондове (ETF), свързани с нея, от Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати.

Последният стадий от ралито наподобява се подхранва частично и от огромното търсене на ETF-и, които записаха чист приток от $1,1 милиарда предходната седмица.

Миньорите все по-често продават своите токени

Миньорите на Биткойн все по-масово и все по-бързо обръщат своите цифрови притежания в пари в брой. Това води до доста привършване на запасите до равнища, невиждани от години, демонстрираха последните данни от при започване на февруари. Те акцентират доста нарастване на интензивността на продажбите на копачи на Биткойн през последните седмици, като това сеу отразява неподходящо на техните запаси.

Само за няколко дни над 14 000 BTC, еквивалентни на почти $600 милиона, са напуснали запаса, отбелязвайки най-ниската си точка от юли 2021 година.
 Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени
Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени

Нуждата от " пари в брой " явно расте
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР