Пазарите на въглеродни емисии, популярен механизъм, използван от глобалните фирми

...
Пазарите на въглеродни емисии, популярен механизъм, използван от глобалните фирми
Коментари Харесай

Може ли приобщаването на местното население да бъде ключът към успешните пазари на въглеродни емисии?

Пазарите на въглеродни излъчвания, известен механизъм, употребен от световните компании и страни за компенсиране на техните излъчвания, бяха на масата по време на договарянията на Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата COP28.

В година, в която пазарите на въглеродни излъчвания бяха подложени на все по-голямо внимание заради отчети за хипотетични измами, разкриващи, че са обезщетени единствено няколко излъчвания вместо големите планувани количества, локалните общности на конференцията, която завърши тази седмица, бяха нетърпеливи да бъдат чути за това по какъв начин те могат да работят.

„ Дърветата не са обекти. Те са наши братя “, изясни Селвин Перес, водач на Maya K’iche’ от Гватемала на събитие, проведено в коридорите на формалните диалози на COP28. „ Има аргументи, заради които пазим дърветата. Ние не го вършим за пари или с цел да получим облаги, ние го вършим, тъй като природата е нашата майка и Майката Земя вика. Ако всички схванаха, че правата на индивида и околната среда са в центъра н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР