Пазарджишкият окръжен съд ще се произнесе по обвинението срещу кмета

...
Пазарджишкият окръжен съд ще се произнесе по обвинението срещу кмета
Коментари Харесай

Кметът на Септември очаква произнасяне на съда в Пазарджик

Пазарджишкият областен съд ще се произнесе по обвиняването против кмета на Септември Марин Рачев за укриване на налози в изключително огромни размери. Провинението е за интервала преди да поеме ръководството на общината, когато е бил търговец на горива. Прокуратурата желае 5 години затвор и конфискуване на имуществото му.
Според обвиняването Марин Рачев е укрил налози в размер на 118 хиляди лв., които се удвояват поради почетения цивилен иск на Национална агенция за приходите. През 2006 година Марин Рачев е продавал част от горивото без документи и е укривал облага, оповестява novini.bg.

В хода на двегодишното правосъдно следствие прокуратурата добави спомагателни обвинявания против Рачев. Почеркова експертиза потвърди, че декларациите по Данък добавена стойност и годишната декларация за 2006 година носят подписа на брачната половинка му, а не както е по закон, на самия Рачев. Затова прокуратурата изиска 5 години затвор и конфискация на имуществото му.

От своя страна отбраната счита, че откакто няма автограф на обвинения, няма и закононарушение, осъществено от него. Самият Марин Рачев чака през днешния ден да бъде оправдан.

,,Невинен, дано да оставим съдът да се произнесе и тогава към този момент бихме създали някакви коментари``, показа неговият юрист, представен от БНР.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР