Пазарджишкият окръжен съд освободи срещу 10 000 лв. парична гаранция

...
Пазарджишкият окръжен съд освободи срещу 10 000 лв. парична гаранция
Коментари Харесай

Съдът пусна под гаранция пияния надзирател, който прегази 16-годишен колоездач

Пазарджишкият областен съд освободи против 10 000 лева парична гаранция надзирателя от Пазарджишкия затвор, който на 30 август блъсна и умъртви 16-годишен велосипедист след приложимост на алкохол.

В правосъдната зала стана ясно, че автомобилът на Доков се  е движил на зиг-заг на безусловно прав сектор от пътя и е блъснал 16-годишния Станислав Стоянов на тревната повърхност отвън асфалтовото шосе. 

Съдия Ирина Джунева обаче реши, че 46-годишният надзорник не е рисков за обществото и няма заплаха да се укрие. Полевият тест с дрегер незабавно след тежкия случай е отчел 1,59 промила алкохол.

Според прокуратурата Георги Доков има голям брой прегрешения на пътя, а съгласно съдията единствено едно от тях не било с изтекла отминалост.

  " Децата, които са били очевидци на случая, дават сведения, че автомобилът, който е управлявал, е криволичил по пътното платно. Употребата на алкохол е открита с техническо средство ", посочи прокурорът по делото Димитрия Ганчева пред bTV.

Доков беше уволнен дисциплинарно ден след произшествието, написа novini.bg.

От прокуратурата занапред ще преценяват дали ще стачкуват пред Пловдивския апелативен съд. Ако това не стане в 3-дневен период, надзирателят би трябвало да бъде освободен, в случай че заплати гаранцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР