Пазарджишкият окръжен съд определи максималните 30 години затвор за бившия

...
Пазарджишкият окръжен съд определи максималните 30 години затвор за бившия
Коментари Харесай

30 г. затвор за бивш охранител, убил жестоко жена си от ревност

Пазарджишкият областен съд дефинира оптималните 30 години затвор за някогашния охранител Георги Генов, който умъртви по необикновен нечовечен метод брачната половинка си от ревнивост.

Делото е казус, защото това е втора присъда на първа инстанция, дадена в границите на пет месеца.

Предишната, от 25 години отнемане от независимост, не съумя да влезе в действие, защото съдията бе не запомнил да подпише присъдата.

Предишния път делото се гледа по съкратената процедура, а цялостните признания на Георги Генов и описа на очевидците се оказаха съществена теза на обвиняването.

Поради неналичието на съдийски автограф обаче, апелативните магистрати одобриха присъдата за невалидна. Това наложи нов правосъден развой с нов съдийски състав и обвинител. И в случай че предходният прокурор пледира 25 години затвор, то прокурор Ангел Панков изиска оптималната присъда, която разрешава съкратения правосъден развой. Така Георги Генов получи 30 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и 200 000 лв. обезщетение за дъщерите си.

Припомняме, че убийството стана в центъра на Пещера в края на предходната година пред погледа на доста очевидци. Жената неведнъж бе наръгана с нож за това, че е решила да напусне брачна половинка си. Според обвиняването никой от очевидците не е направил опит да ѝ помогне.

Присъдата на Генов не е дефинитивна, оповестява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР