Пазарджик. ГЕРБ - Пазарджик отбеляза 140 години от Освобождението на

...
Пазарджик. ГЕРБ - Пазарджик отбеляза 140 години от Освобождението на
Коментари Харесай

Пазарджик: Народните представители от ГЕРБ се включиха в честванията по повод 140 години от Освобождението на България от турско робство

Пазарджик. ГЕРБ - Пазарджик означи 140 години от Освобождението на България от турско иго, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ - Пазарджик . Народният представител Десислава Костадинова означи Националния празник в Пещера. Костадинова, дружно с кмета на града Николай Зайчев, се включиха в шествие до паметника на капитан Николай Сафонов. Пред възпоменателната плоча на съветския боец те поставиха венци и цветя, в символ на благодарност към всички, жертвали се в името на свободата на България. След това се причислиха към тържествата в центъра на града. „ Днес, ние можем да дадем образец на нашите европейски сътрудници каква е силата на българина, какъв брой пореден може да бъде той. Но по-важното е, че с днешната си роля, нашата страна има опцията да работи за това в никакъв случай повече, който и да е народ, да не се усеща деградиран, заробен, изолиран “, сподели в обичайния си привет за Националния празник Костадинова.
Народният представител Даниела Малешкова взе участие в поклонението в община Септември и пред съветския монумент в град Ветрен. Тя бе измежду формалните посетители в тържествата, които се организираха пред постройката на общината. “Горда съм, че съм българка и правоприемник на именити българи, отдали живота си за свободата на моята Родина. Признателните генерации би трябвало да помним техния образец и да описваме за подвизите им на нашите деца и внуци “, сподели в приветственото си слово пред жителите на Община Септември, Малешкова.
Народният представител Димитър Гечев се включи в тържествата за отбелязване на националния празник в Община Велинград. Той взе участие в шествието до площад „ Николай Гяуров “, в поклонението и повдигането на националния байрак под звуците на националния химн, изпълнен от локалния духов оркестър с мажоретен състав.
Областният координатор на ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов се включи в тържествата за отбелязване на националния празник в регионалния град. На площад „ Константин Величков “, Наден Шопов, дружно с общински съветници и членове на ЖГЕРБ Пазарджик, участваха в общоградското празненство. Преди това се състоя молебен за душите на починалите съветски войни и български опълченци в катедралния храм „ Свето Успение Богородично “.
Общинската организация в Батак сервира венци и цветя в църквата-костница „ Света Неделя “, след което се включи в тържествата в град Батак. Батачани се поклониха пред паметта на починалите свои съграждани за свободата на България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР