Пазарът за растеж на малки и средни предприятия BEAM (Bulgarian

...
Пазарът за растеж на малки и средни предприятия BEAM (Bulgarian
Коментари Харесай

Компанията за доставки с дронове „Дронамикс Кепитъл“ кацна на БФБ

Пазарът за напредък на дребни и междинни предприятия BEAM (Bulgarian Enterprise Accelerator Market) от ден на ден потвърждава своята атрактивност и опциите за акумулиране на пресен капитал.

Първичното обществено предложение на „ Дронамикс Кепитъл “ направи възторг! Специално основаното сдружение, което ще влага в компанията за карго дронове Dronamics набра оптималните съвсем 6 милиона лв.. Близо 4.5 пъти бяха презаписани акциите на сдружението по време на аукциона през днешния ден.
„ Инвеститорите поддържаха бъдещата смяна в международния бизнес модел на въздушния транспорт на товари, която ще пристигна на крилете на Dronamics ”, разяснява Маню Моравенов, изпълнителен шеф на „ Българска фондова борса “.
„ БФБ-София “ позволи до търговия краткотрайна емисия акции, издадена от „ Дронамикс Кепитъл “ за реализиране на първично обществено предложение на 5 334 081 броя акции с емисионна стойност 1.10 лв. всяка от тях.

Това е #6 сполучливо IPO на beam за тази година. Преди него това направиха " Биодит ", " Импулс I ", " Син Карс Индъстри ", " Инфинити капитал " и " Смарт Органик ".

Едноличен притежател на капитала на „ Дронамикс Кепитъл “ е „ Дронамикс глобал лимитед “. Компанията е учредена oт бpaтята Cвилeн и Koнcтaнтин Paнгeлoви пpeз 2014 година. Тя създава дрона Black Swan - нов вид товарен аероплан, който е дребен, безпилотен и извънредно пестелив. Той може да транспортира 350 кг над 2500 км на цена и то на двойно по-ниска цена от другите самолети.

Той може да лети от точка до точка при поискване и бърза доставка в същия ден. И освен това на цени даже под тези на автомобилния превоз.

" Дронамикс " е първият стратегически сътрудник на Международната асоциация за въздушен превоз /IATA/ за безпилотни летателни апарати в целия свят. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР