Пазарът на залагания върху основния лихвен процент на Федералния резерв

...
Пазарът на залагания върху основния лихвен процент на Федералния резерв
Коментари Харесай

Какво очакват пазарите от Фед?

Пазарът на залагания върху главния лихвен % на Федералния запас клони към ценообразуване на поредни покачвания на лихвените проценти със 75 базисни пункта в идващите две срещи на централната банка, откакто потребителските цени се повишиха повече от плануваното през септември, написа " Блумбърг ".

Процентът на ноемврийския овърнайт индексен суап контракт се увеличи до 3,86%, повече от 75 базисни пункта над настоящия ефикасен лихвен % на захранваните фондове, до момента в който този, отнасящ се за декември, се повиши до 4,50%. Общо 142 базисни пункта покачвания на лихвените проценти в този момент са оценени за идващите две политически срещи, малко по-малко от поредните покачвания от три четвърти пункта.

Преди данните за инфлацията пазарите на OIS бяха склонни към изстудяване на темпото на стягане от централната банка до придвижване от 50 базисни пункта през декември. При затваряне в сряда суаповете се оценяваха на към 130 базисни пункта на покачвания през останалата част от годината, което е еквивалентно на 55 базисни пункта за декември.

Пазарът също означи по-висок възможен връх за лихвения %, като договорът от март 2023 година докосна 4,864%.

" Данните за показателя на потребителските цени бяха явно потрес за пазарите и пазарите са изключени заради това “, сподели Сет Карпентър, основен световен икономист в Morgan Stanley. „ Има неизменност, изключително в страната на услугите на инфлацията. “

С изключение на храната и силата, показателят на потребителските цени се е нараснал с 6,6% по отношение на миналата година, най-високото равнище от 1982 година насам, демонстрират данни на Министерството на труда в четвъртък. Спрямо месец по-рано, главният CPI се увеличи с 0,6% за втори следващ месец.

Фед увеличи главния си лихвен % пет пъти от март, последно до диапазон от 3%-3,25% през септември, откакто смъкна долната граница до 0% две години по-рано при започване на пандемията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР