Пазарът на смартфони достигна определен етап на зрялост и насищане,

...
Пазарът на смартфони достигна определен етап на зрялост и насищане,
Коментари Харесай

Неочаквано: Meizu изгуби интереса към класическите смартфони и залага на изкуствения интелект

Пазарът на смарт телефони доближи избран стадий на зрялост и засищане, като за предходните темпове на напредък на приходите към този момент не може да се мечтае. Това е и повода участниците в него да се пробват да намерят нови бизнес тактики. Китайската компания Meizu разгласи радикална смяна на курса: оттук насетне всички старания ще бъдат отдадени на основаването на устройства с поддръжка на функционалности на изкуствения разсъдък. Традиционните типичен смарт телефони към този момент няма да се създават.

Поне такова е тълкуването на изказванията на Meizu в обществената мрежа Weibo от страна на изданието Sparrows News. Ако се съди по цитираните маркетингови материали, новата акция ще се организира под мотото „ All in AI„, което безусловно се превежда като „ всичко е AI “. На първо място, цялата екосистема на устройствата Meizu, в това число операционната система Flyme OS, ще бъде коренно модифицирана за новата самодейност. Тя ще бъде фокусирана върху другите ИИ системи.

За създаването на новата екосистема Meizu ще разчита на взаимната работа с огромни корпорации. Като да вземем за пример добре познатата OpenAI. През идващите три години компанията ще показа на пазара шест устройства с поддръжката на голям брой ИИ функционалности. Дебютният модел ще се появи още тази година. Догодина той ще бъде обновен, а към него ще бъде добавено и самобитно „ всепоглъщащо “ устройство за работа с ИИ. През 2026 година ще излязат три устройства едновременно за разнообразни предопределения. В допълнение към двете към този момент оповестени категории ще се появи и новата идея „ AI Device PRO„, насочена към по-професионална приложимост.

Разработката на обичайни смарт телефони като Meizu 21 PRO, Meizu 22 и Meizu 23 в настоящия им тип ще бъде прекъсната.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР