Пазарът на петрол продължава да бъде изправен пред несигурност, произтичаща

...
Пазарът на петрол продължава да бъде изправен пред несигурност, произтичаща
Коментари Харесай

ОПЕК: Петролният пазар все още е изправен пред несигурност заради коронавирусната пандемия



Пазарът на нефт продължава да бъде изправен пред неустановеност, произлизаща от пандемията Covid-19, съобщи в четвъртък генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо пред кореспонденти в коридорите на форума " Руска енергийна седмица ", провеждащ се в Москва.

" Пазарът се движи в сходство с търсенето и предлагането. Но би трябвало да признаем, че има външни фактори, които въздействат върху развиването на пазара ", сподели той.

По отношение на метода, по който Covid-19 основава неустановеност, Баркиндо уточни " реакциите на държавните управления при появяването на другите разновидности, разновидности и по какъв начин светът е в положение да усили степента на имунизация, изключително в разрастващите се страни ".

Руският енергиен министър Александър Новак пък съобщи, че международният петролен пазар към момента не се е възстановил изцяло, отбелязвайки обаче, че тази година търсенето ще нарасне с 6 милиона барела дневно.

Новак показа упованията, че петролният пазар ще се възвърне изцяло до края на идната година, като в това време чака понижение на търсенето на нефт през зимата.

Коментирайки енергийната рецесия, Новак удостовери, че на този стадий европейските държавни управления не са желали от Русия да усили доставките на природен газ.
Междувременно петролът възобновява възходящото си ценово придвижване при започване на деня, откакто през вчерашния ден поевтинява едва за пръв път от пет търговски сесии насам.
Фючърсите на петрола Брент с доставка през декември се покачват с 1% назад над равнището от 84 $ за барел, отправяйки взор към многогодишния ценови връх от началото на седмицата към 84,60 $ за барел (най-висока цена от октомври 2018 г.).

Графика нефт Брент / $



Ноемврийските фючърси на американския лек недопечен нефт WTI пък нарастват с 0,8% назад над равнището от 81 $ за барел, откакто по време на търговията в понеделник доближиха връх от 82,18 $ за барел - най-високо ценово равнище от октомври 2014 година

Подновеното възходящо придвижване е реалност, макар че в сряда Китай означи спад на вноса на нефт през септември с 5% по отношение на месец по-рано и с 15% по отношение на година по-рано.

Американският петролен институт (API) пък регистрира повишаване на складовите петролни ресурси в Съединени американски щати с 5,2 млн. барела през последната седмица до 8 октомври, само че през същия интервал запасите в най-голямото складово находище „ Кушинг “ в Оклахома се намалих с 2,3 млн. барела.

Запасите на бензин пък понижиха с 4,6 млн. барела през последната седмица, до момента в който тези на дестилатни петролни артикули - с 2,7 млн. барела.

Днешното ново повишаване на петрола се дължи на упованията, че с наближаването на зимата в Северното полукълбо доста по-силно растящите цени на природния газ могат да доведат до по-голям интерес към петрола за облекчаване на потребностите от отопление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР