Пазарът и борсите може да отговори положително на усилията на

...
Пазарът и борсите може да отговори положително на усилията на
Коментари Харесай

Федералният резерв на САЩ вдъхна сериозен оптимизъм на борсите

Пазарът и тържищата може да отговори позитивно на напъните на Федералния запас на Съединени американски щати да поддържа стопанската система на фона на пандемията с ковид, сподели за РИА Новости Кайл Шостак, ръководещ шеф на американския фонд Principal Investors. Изявлението пристигна откакто Федералният запас на Съединени американски щати разгласи, че понижава главната си рента (лихвата, при която отпуска заеми за комерсиалните банки) до 0-0,25%.
" Мисля, че това е добър сигнал, че нещата в световен проект ще спрат да се утежняват. Това ще даде опция на пазарите да реагират ", сподели Шостак. Според него, може да има и следващи ограничения за поддръжка на стопанската система от страна на запаса.
" Те ще поддържат ликвидност основно посредством покупки на държавни облигации. И (ще продължат към) унищожаване на рестриктивните мерки върху банковите запаси и равнищата на риска ", счита мениджърът.
В отговор на въпроса дали би трябвало да се чака, че преди междубанковата среща планувана за тази седмица, Федералният запас на Съединени американски щати ще разгласи политика на негативни ставки, Шостак изрази подозрение, че сходна стъпка ще бъде подхваната. " Тъй като тя (процентът на ставката), беше доста понижена в началото, няма доста място за маневри. Бих споделил, че би трябвало нещата да бъдат оставени такива, каквито са сега ", сподели специалистът.
Ситуацията на пазарите
Поне към този момент има несъмнено оптимизъм на тържищата. Dow Jones реагира позитивно, с 9,36% напредък за една сесия, до 23 185,62 пункта. S&P 500 също означи сериозен растеж - 9,29%, до 2 711,02 пункта. А отразяващият софтуерния бранш Nasdaq Composite се увеличи с 9,35%, до 7 874,88 пункта.
Политически нюанси
Междувременно, един от претендентите на Демократическата партия за президент - Джо Байдън, съобщи обществено, че би мобилизирал американските военни незабавно за битка с пандемията с ковид. Той сподели това, атакувайки ръководството на Доналд Тръмп по време на рецесията.
" Воюваме с вируса. Бих повикал военните. Веднага ", сподели Байдън по време на обществен спор със противника си за номинацията на демократите Бърни Сандърс.
Сандърс пък упрекна Тръмп в разпространяване на дезинформации, казвайки: " Трябва да затворим устата на този президент ".
" Недопустимо е да популяризира с погрешна информация, която обърква американската общност ", съгласи се и Байдън.
Още: " Коронавирусът провокира нови и нови ограничения в Европа и по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР