Павлин Иванов, Мениджър на ЧЕЗ Разпределение за област Благоевград в

...
Павлин Иванов, Мениджър на ЧЕЗ Разпределение за област Благоевград в
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение ще инвестира рекордни средства в област Благоевград тази година

Павлин Иванов, Мениджър на ЧЕЗ Разпределение за област Благоевград в изявление за КРОСС

- Г-н Иванов, които са най-важните планове на ЧЕЗ Разпределение в област Благоевград за тази година?
- В капиталовата стратегия на „ ЧЕЗ Разпределение България " в област Благоевград за 2017 година са планувани за замяна най-малко 8 броя кабели приблизително напрежение в Благоевград, Банско, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Кресна и Елешница. Ще правим реорганизация на съществени въздушни електропроводи на стойност 1.6 млн. лв., като в община Гоце Делчев в тази активност ще вложим 660 хиляди лева, други 400 хиляди са предопределени за реорганизация на два електропровода в общините Разлог, Банско, Якоруда, а останалите средства са за въздушни електропроводи в общините Симитли, Сандански, Петрич и така нататък
Нов трафопост ще бъде построен в село Горно Хърсово, за махали Пъжово и Двояци, с който ще се усъвършенства качеството на електрозахранването в региона. Инвестицията там възлиза на 67 хиляди лева Още три нови трафопоста са планувани за създаване в общините Петрич, Благоевград и Сандански на обща стойност 165 хиляди лева
Значителен размер средства, над 3 млн. лв., ще бъдат вложени в мрежи ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла.

- Каква е общата сума на вложенията на ЧЕЗ Разпределение в региона за актуалната година?
- ЧЕЗ Разпределение има упоритостта да вложи в област Благоевград близо 7.4 млн. лв., от които 1.5 млн. лева ще бъдат вложени в нови присъединения, а почти 6 млн. лв. (или съвсем шест пъти повече спрямо предходната година) ще отидат за реорганизация на мрежата. Реализацията на тези планове ще ни разреши да подобрим качеството на доставките за клиентите на ЧЕЗ в област Благоевград.

- Какви вложения направихте през 2016 година?
- В електроразпределителната мрежа на област Благоевград през предходната година бяха вложени общо 6.6 млн. лв., от които 1 млн. лева бяха за възобновяване и реорганизация на мрежата, а 1.8 млн. лева за нови присъединения. Останалите средства бяха вложени за изкупувания на уреди на трети страни.
Именно с помощта на вложените средства, както и на профилактиката и превантивните действия, ние се справихме в извънредно къси периоди с всички зародили през тежкия зимен сезон повреди и поддържахме едно устойчиво електрозахранване в зимните курорти на област Благоевград.

- Какви са главните провокациите пред ЧЕЗ Разпределение?
- Първо, бих желал да благодаря за сполучливата и ползотворна работа, която имаме с локалните управляващи. Те са наши надеждни и дългогодишни сътрудници. Подобна признателност изрече и персонално районният управител на ЧЕЗ за България на среща в регионалната администрация с регионалния шеф Бисер Михайлов и кметове на общини, която се организира при започване на юни.
По отношение на провокациите бих желал да подчертая, че вложенията, които сме осъществили и възнамерявали в област Благоевград, неизбежно са свързани с нуждата обезопасяване на мрежата за осъществяване на нужните поправки. Това постанова краткотрайни изключвания на електрозахранването. Простата логичност е: колкото повече ремонтираме и влагаме, толкоз повече се постанова да се изключва електрозахранването. Надявам се да получим разбирането от страна на локалните поданици, управляващите и бизнеса за нуждата от тези краткотрайни спирания на електрозахранването. Убеден съм, че всички сме на едно мнение - вложенията би трябвало да се случат и колкото по-бързо се случи това, толкоз по-добре. Друго съществено предизвикателство, с което се сблъсква ЧЕЗ Разпределение, са тромавите процедури за вложения в инфраструктурата, с цел да може да се осъществя плануваната рекордна капиталова стратегия. Хубаво е, че в това отношение имаме поддръжката на локалните управляващи от региона.
Не на последно място съществено предизвикателство освен в област Благоевград, само че и в другите региони, където ЧЕЗ Разпределение работи, е завършването на програмата за изкупуване на уреди, издигнати от трети страни. Миналата година получихме заем и мобилизирахме спомагателен запас, с цел да приключим този развой. За страдание доста от притежателите са неоткриваеми или нямат всички нужни документи, което ни попречи да усвоим всички средства, които сме планували за тази цел. Призоваваме всички притежатели на непознати уреди да се свържат с нас, ние сме в подготвеност да реагираме неотложно и да изкупим всички обекти, за които бъдат показани постоянни документи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР