ПАВЕЦ Чаира има изключително важна роля за балансирането на електроенергийната

...
ПАВЕЦ Чаира има изключително важна роля за балансирането на електроенергийната
Коментари Харесай

До края на годината трябва е ясно бъдещето на ПАВЕЦ Чаира

ПАВЕЦ " Чаира " има извънредно значима роля за балансирането на електроенергийната система на страната. По този метод се обезпечава стабилността и сигурността на електроенергийната система на България и района. Затова е значимо да се направи всичко допустимо централата да проработи още веднъж. Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов, който през днешния ден дружно с изпълнителния директор на НЕК инж. Мартин Георгиев посетиха ходрокаскадата " Белмекен-Сестримо-Чаира ". 

По думите му, до края на годината би трябвало е ясно бъдещето на ПАВЕЦ " Чаира ", като то е значимо освен за България, само че и за района.  

В централата ПАВЕЦ " Чаира ", която сега не работи, Христов се срещна с елементи от процеса на рехабилитация на оборудванията на централата, както и проблемите, довели до нейното прекъсване.

От месеци се водят няколко паралелни следствия, които би трябвало да открият аргументите за повредата там. " Вече е взета проба от метала, която ще бъде изследвана и при започване на декември би трябвало да са ясни резултатите за неговите свойства, а оттова и стъпките, които би трябвало да се подхващат за увеличаване, в случай че такова е допустимо ", уточни изпълнителният шеф на НЕК Мартин Георгиев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР