Президентът Румен Радев говори от името на Москва, защото в

...
Президентът Румен Радев говори от името на Москва, защото в
Коментари Харесай

Мария Капон: Президентът говори от името на Москва

Президентът Румен Радев приказва от името на Москва, тъй като в обстановката с войната в Украйна, агресорът е Русия. Така Мария Капон разяснява в предаването “Кой приказва ” по Дарик думите на президента, който при посещаване в Унгария през уикенда се разгласи против изпращането на войски в Украйна и провокира бурни реакции измежду българските политици.

Капон, която е претендент за народен представител в Европейския парламент и за депутат в Народното събрание от листата на Движение “Ние идваме ”, съобщи, че “плашилото ”, което се размахва измежду хората за вероятно замесване на България във войната в Украйна, се прави, с цел да се гласоподава за партии като “Възраждане ”.

“Мирът е значим. Но кой е агресорът? Радев може да си приказва, каквото си желае. Не беше инцидентно, че се залепи за Орбан (унгарския министър председател - бел. ред.) и че избяга за огромната среща с НАТО в София. В политиката това е бягство ”, съобщи Капон, визирайки отсъствието на президента от пролетната сесия на асамблеята на НАТО, която се организира в София.

Самият Радев от Швейцария, където беше в понеделник съобщи, че не е избягал, а визитите му, които са съвпаднали с асамблеята, са били планувани доста преди тя да бъде планувана. Според Капон напъните на Русия са да прокара проруски проскита в Европейския парламент, които да не пазят ползите на европейците, а на Кремъл.

Тя съобщи, че има положителни депутати в Екологичен потенциал сега, като загатна имената на Радан Кънев, Андрей Новаков, Илхан Кючук.

“Имаше и такива, които проявяваха проруски позиции като Елена Йончева, която споделяше, че НАТО и Европейски Съюз би трябвало да са неутрални. Позицията на Радев в този момент отиде в Движение за права и свободи. Това са забавни процеси ”, съобщи Капон.

На идните избори журналистката Елена Йончева изненадващо се явява като претендент за депутат от Движението за права и свободи. Капон изясни, че резултатът от изборите на “Ние идваме ” може да изненада доста от участниците в тях.

И че влизането им в Народното събрание би било “кошмар ” за водача на ГЕРБ Бойко Борисов и за съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски, защото част от “Ние идваме ” са Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Капон разяснява и някои политики, за които “Ние идваме ” ще работят.

Тя посочи, че няма друга страна в Европейски Съюз, в която не се дават медицински храни, че е неприемливо здравната система да не заплаща зъбни протези.

“В Екологичен потенциал и в националния парламент са същински значими хората. От “Ние идваме ” имаме елементарни политики. В средата на цялата ни политика е индивидът ”, сподели тя.

И посочи, че ще работят за опазване на здравето, обучение, интелигентна стопанска система, стопанска система на знанието, национална сигурност. Капон посочи и, че е значимо в Народното събрание да има депутатски надзор. И акцентира, че точно Хаджигенов като част от 46.

Народно събрание си и “свършил работата ”, като за 26 дни живот на Народното събрание комисията му е извадила на показ полицейския произвол при митингите тогава.

“Българският жител би трябвало да знае, че в него самият е същинският избор. Протестът този път може да бъде в урните. Важно е да излязат и да гласоподават ”, сподели Капон и прикани на идните избори на 9 юни гласоподавателите да гласоподават с №21 за “Ние идваме ”.

“Купуването и продаването на гласове е закононарушение! ”
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР