Пътят Сливен - Ямбол остава затворен вече повече от две

...
Пътят Сливен - Ямбол остава затворен вече повече от две
Коментари Харесай

Блокадата на пътя Сливен - Ямбол продължава повече от две денонощия

Пътят Сливен - Ямбол остава затворен към този момент повече от две денонощия от протестиращи поради държавните ограничения против Африканската чума по свинете. Собствениците на свине са безапелационни, че няма да позволен ветернири да избиват животните в домовете им.

Протестиращите довечера са повече от нощес и от през днешния ден на обяд. Блокадата продължава, а полицейските патрули пренасочват трафика по обходния маршрут. Пропускат се единствено коли за спешна помощ да преминат блокадата.

Само преди минути не беше пропуснат автомобила на човек, който през днешния ден следобяд се е включил към протестиращите, защитаващ техните претенции.

Полицаи са посетили домовете на част от притежателите на свине след началото на митинга край Крушаре, с цел да подписват документи. С подписа си, стопаните се задължават да не попречват чиновниците на Агенцията по храните да не стопират придвижването, както и да не нарушават правата на останалите хора. Въпреки подписа си, някои бяха още веднъж на блокадата.
Силвия Стефанова, с. Крушаре: Подписах го. Те ме задължават. Уплаших се и в този момент ме е гняв, само че идващия път дойдат ли в никакъв случай не бих направила сходно нещо.
Един от протестиращите - Христо Желязков от село Глуфишево е аграрни производител, който отглежда във плантация близо 200 регистрирани свине. По думите му, фермата не се дефинира като промишлено произвеждане, само че в това време животните не се отглеждат за персонална консумация. Като останалите обаче, и той би трябвало да ги унищожи.

Собствениците на свине край Крушаре са безапелационни, че ще продължат гражданското непокорство.

Разрешение за гражданското непокорство край Крушаре няма. Това удостовери кметът на селото през днешния ден. Няма и подадено съобщение за митинга от уредниците. Протестиращите обаче остават на пътя до момента в който бъдат изпълнени настояванията им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР