Пътят на посвещаването в любовта по стихотворението Посвещение на поетесата

...
Пътят на посвещаването в любовта по стихотворението Посвещение на поетесата
Коментари Харесай

Абитуриентите писаха съчинение по стихотворение на Петя Дубарова на матурата

" Пътят на посвещаването в любовта " по стихотворението " Посвещение " на поетесата Петя Дубарова . Това е тематиката на матурата по български език и литература (БЕЛ), по която тази година дванайсетокласниците писаха интерпретативното съчинение, споделиха първите възпитаници, излезли от изпита.

Министерството на образованието и науката (МОН) към момента не е изпратило публично известие. Избралите да пишат есе, разсъждаваха по тематиката " Живот в мрежата ". Резултатите от изпита ще бъдат оповестени до 9 юни на.

Близо 50 000 зрелостници се явиха в петък на наложителния държавен зрелостен изпит по БЕЛ. Вторият наложителен държавен изпит ще е на 23 май от 8:30 ч.

МОН припомня, че от тази година дванайсетокласниците могат да се явят по избор на спомагателни матури по още 4 предмета - информатика, изобразително изкуство, предприемачество и музика.
Близо 600 преподаватели ще правят оценка матурите
Държавният зрелостен изпит по БЕЛ се организира в 750 учебни заведения и 4200 зали. За него бяха ангажирани над 9000 квестори. Изпитът стартира в 8:30 часа и завърши в 11:30 часа, като е разграничен на три модула.

Първите два са по 60 минути, а третият – за писане на интерпретативно съчинение или есе - 120 минути. За възпитаници със специфични просветителни потребности (СОП) са планувани до 30 минути повече за първите два модула, а за третата част - 60 минути.

Тестът се състои от 22 задания с избираем отговор, 16 с къс свободен отговор и 2 с уголемен свободен отговор. Последният - 41 въпрос - включва писане на есе или интерпретативно съчинение.

Максималният брой точки на матурата ще е 100, а изпитът се счита за изискан при най-малко 30 точки.

Близо 600 учители и академични преподаватели от цялата страна ще правят оценка в електронна среда изпитните работи.
Следващата наложителна матура е на 23 май
Вторият наложителен държавен зрелостен изпит - по предмет по желание - ще се организира на 23 май. Профилиращите предмети, от които зрелостниците ще избират, са общо 18, само че изпитите ще са 27, тъй като тези по непознат език се поставят на разнообразни равнища според от образователния проект.

На същата дата завършващите професионално обучение поставят наложителния си държавен изпит за придобиване на професионална подготовка.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР