Пътят на посвещаването в любовта по стихотворението Посвещение на Петя

...
Пътят на посвещаването в любовта по стихотворението Посвещение на Петя
Коментари Харесай

Зрелостниците пишат съчинение по стихотворение на Петя Дубарова

" Пътят на посвещаването в любовта " по стихотворението " Посвещение " на Петя Дубарова е тематиката на интерпретативното съчинение, което се падна в петък на матурата по Български език и литература. Есето е с дефиниция " Живот в мрежата ". По една от двете тематики имат право да пишат зрелостниците.

Над 50 000 зрелостници са подали заявки за допускане до наложителната матура по български език и литература в петък. И тази година изпитът включва 40 задания с избираем отговор, къс свободен отговор и уголемен свободен отговор (създаване на текст от четири-пет изречения). Последната задача е за основаване на аргументативен текст (интерпретативно съчинение или есе). Максималният брой точки на държавния зрелостен изпит е 100, като той се смята за изискан при най-малко 30 точки, прецизират от Министерството на образованието и науката.

" Споменът - тъга и разтуха " по стихотворението " Аз желая да те помня все по този начин " на Димчо Дебелянов беше тематиката на интерпретативното съчинение предходната година. " Тежестта на думите " беше формулировката за есето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР