Пътят към мир, спокойствие и икономическо развитие в региона на

...
Пътят към мир, спокойствие и икономическо развитие в региона на
Коментари Харесай

Ердоган: Пътят към мира минава през създаването на палестинска държава

Пътят към мир, успокоение и икономическо развиване в района на Близкия изток минава през основаването на самостоятелна палестинска страна. Това сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган, говорейки на Световната държавна среща в Дубай, оповестява.

„ Всички стъпки за разрешаване на израелско-палестинския спор ще останат незавършени, до момента в който не бъде основана самостоятелна, суверенна и географски интегрирана палестинска страна в границите от 1967 година и със столица в Източен Йерусалим “, сподели турският водач.

Ердоган съобщи, че Израел се слага над интернационалното право и от десетилетия организира „ политика на окупация, узурпация, заличаване и кръвопролитие “.

" Ако Израел желае непрекъснат мир, той би трябвало да се откаже от експанзионистичните хрумвания и да признае съществуването на самостоятелна палестинска страна, основана на границите от 1967 година ", добави Ердоган.

Той също по този начин увери, че Турция ще продължи да поддържа палестинците в тяхната обективна битка за техните права.

" Ние в никакъв случай няма да оставим нашите палестински братя изоставени, безпомощни и сами ", разяснява Ердоган.

Той изрази и страдание от неотдавнашните опити да бъде уронена репутацията на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.

„ Призовавам страните със съвест да поддържат Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, която е избавителна линия за 6 милиона бежанци в Йордания, Сирия, Ливан и палестинските територии “, съобщи Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР