Пътуващата изложба 140 години от Учредителното събрание и приемането на

...
Пътуващата изложба 140 години от Учредителното събрание и приемането на
Коментари Харесай

Изложбата „140 години от приемането на Търновската конституция“ пристигна в Монтана

Пътуващата галерия „ 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “ бе открита в Държавен списък – Монтана.
 izlogba_tarnovska_konstituciya_montana201901c  izlogba_tarnovska_konstituciya_montana201901b  izlogba_tarnovska_konstituciya_montana201901a
В експозицията са показани исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното заседание, портрети и документи за тяхната активност. Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развиването на конституционния развой на фона на историческите събития. Изложбата бе открита  от регионалният шеф Росен Белчев, участваха и заместник-областни шефове Нина Петкова и инж. Цветко Цветков, представители на държавни и културни институции, жители и доста възпитаници.

Пътуващата експозиция „ 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “ е готова по самодейност на Народното събрание със съдействието на Държавна организация „ Архиви “. През 2019 година тя ще бъде показана във всички регионални центрове в страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР