Пътуванията се възстановиха, но нарастващите цени на самолетните билети на

...
Пътуванията се възстановиха, но нарастващите цени на самолетните билети на
Коментари Харесай

Островът, който иска да привлече 6 милиона туристи през 2023-а и е готов да им плати, за да го посетят

Пътуванията се възвърнаха, само че възходящите цени на самолетните билети на дълги дистанции ще откажат мнозина да пътуват до известни и не чак толкоз известни дестинации. Ето за какво доста известни места вършат всичко допустимо, с цел да насърчат туристите да пътуват до там, написа CNN.

Един сходен образец е Тайван, който възнамерява да предложи на туристите по 165 $ за отмора там. Това не наподобява доста, само че ще бъдат и предлагани други парични награди на туристите, с цел да посетят острова.

По думите на премиера на Тайван Чен Чиен страната желае да притегли шест милиона туристи през 2023 година, като удвои тази цифра през 2024 година и се стреми към 10 милиона гости до 2025 година

Ще се раздават по 165 $ на 500 000 туристи. Посетителите ще се предизвикват и с " награди " от 658 $, които са планувани за 90 000 туристически групи.

Туристите ще могат да употребяват бонусите си за разноските в Тайван, в това число за настаняване.

Мерките са ориентирани към привличане на повече гости от основни пазари като Япония, Южна Корея, Югоизточна Азия, Хонг Конг и Макао, както и Европа и Америка.

Тайван регистрира малко под 900 000 гости през 2022 година, съгласно статистиката на Тайванското туристическо бюро. Посетителите от Виетнам, Индонезия, Япония и Съединени американски щати са били максимален брой.

За съпоставяне през 2019 година Тайван притегли рекордните 11,8 милиона интернационалните туристи - над 7% повече по отношение на миналата година.

Островът анулира рестриктивните мерки си за влизане през октомври 2022 година, след едно от най-продължителните затваряния света.

Но не бързайте да резервирате към момента. Правителството не е оповестило по кое време ще стартира схемата или по какъв начин ще се кандидатства за парите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР