Пътуванията, които организираме в личен план, са обикновено вълнуващи, очаквани,

...
Пътуванията, които организираме в личен план, са обикновено вълнуващи, очаквани,
Коментари Харесай

Турагенциите с обещаващи прогнози за фирмения туризъм

Пътуванията, които организираме в персонален проект, са нормално вълнуващи, предстоящи, освежаващи и обогатяващи за всеки един екскурзиант. Оказва се, че фирмените пътувания са не по-малко вълнуващи и предстоящи от чиновниците на компаниите. Нуждата от обществени контакти и опцията да поддържаме връзка директно лице в лице по време на пандемията от ковид бяха измежду аргументите ползата към корпоративните събития да бъде доста висок и тази активност да се възвърне с доста бързи темпове след отпадането на здравните ограничения. И през актуалната година прогнозите за този подсектор на туризма са обещаващи, сподели Димитрина Горанова – ръководител на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници.

" Години наред най-активни бяха фармацевтичните компании. Аз бих споделила, че в последно време има една наклонност - IT фирмите да ги изместват. Те натъртват повече на тиймбилдинги, сбирки на работни групи или просто изпращат избран брой хора да работят отвън офиса, някъде в хотел или на някое прелестно място. Наблюдава се едно разбъркване на пазара. Появяват се нови компании, които имат нови потребности и упования ".

Опитваме да разпространяваме България и като дестинация за инсентив пътувания на задгранични компании, уточни също Горанова и изясни термина с пътувания като премия. Според нея в това има огромен капацитет.

В предаването " Хоризонт до обед " тя означи, че такива събития се вършат един път или два пъти в годината, тъй като те се базират на реализирани резултати в миналата година. По думите й бюджетите са много високи, като в някои случаи те надвишават по 1000-2000 евро на човек. При инсентив пътуванията бюджетът е по-висок - от няколко хиляди евро нагоре, а при пътуванията за семинар или конференция - е по-малък. 

Най-често проведените формати от компаниите са семинари, симпозиуми, конференции и грийн офиси (отрганизират се да работят за една седмица на чист въздух, приятна конюнктура, някой път и СПА), уточни Димитрина Горанова. Според нея в България местата за образуване на такива събития са доста малко - от позиция на хотели за настаняване, конферентни зали и техния потенциал, както и досегаемост. Затова съществена дестинация е София, както и огромните планински курорти, изключително отвън сезона. По думите ѝ това, което ни липсва, е сериозна инфраструктура в Централна България, която да притегля и конферентен туризъм. 

Събитийният туризъм е мощно конкурентен, счита Горанова. По думите ѝ страната наподобява като " по-евтина опция ". Според нея се нареждаме като подобаващи за събития с сред 50 и 200 души. За събития с над 200 души е доста мъчно, означи тя. 

Димитрина Горанова счита, че би трябвало да се работи повече в посока на по-засилена реклама по време на събития, като да вземем за пример в този момент по време на надпреварите по зимни спортове. Според нея не използваме всички благоприятни условия, които надпреварите дават. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР