Пациентски организации предложиха таксата за преглед при личен лекар да

...
Пациентски организации предложиха таксата за преглед при личен лекар да
Коментари Харесай

Пациентски организации искат да отпадне таксата за посещение при лекар

Пациентски организации предложиха таксата за обзор при персонален доктор да отпадне. Това се случва дни откакто столичните джипита излязоха на митинг, с цел да изискат потребителската такса за посещаване при тях да се усили на 5,10 лева В европейски страни като Германия да вземем за пример сходна такса няма, а сума в размер от 5,10 лева ще бъде непостижима за по-голямата част от българите с ниски приходи, разяснява Пенка Георгиева, която съставлява пациентски организации „ Заедно с теб” пред Дарик.

Тя споделя мнението, че общопрактикуващите лекари няма да изпитат финансово усложнение, в случай че таксата отпадне, защото новият рамков контракт, подписан преди седмица, планува 14 млн. повече в бюджета им. Освен предложение потребителската такса за посещаване при джипи да отпадне, пациентите показаха и противоречие медицинските бележки за освобождение от учебно заведение да се заплащат.

Пенка Георгиева напомни, че новият рамков контракт планува повече пари за общопрактикуващите лекари от страна на здравната каса.

Пациентите не са съгласни също по този начин и с настояването на общопрактикуващите лекари задължението им за 24-часово разположение да отпадне. От организацията показват още, че не желаят условията на неудовлетворените от системата да се стоварват на гърба на пациентите и допълват, че това са опциите на страната ни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР