Пациентите с белодробно увреждане в резултат на коронавирусна инфекция не

...
Пациентите с белодробно увреждане в резултат на коронавирусна инфекция не
Коментари Харесай

Жегите удължават постковидния синдром

Пациентите с белодробно увреждане вследствие на коронавирусна зараза не би трябвало да излизат на открито в горещото време. Това мнение изрази пред ТАСС Владислав Жемчугов, експерт по изключително рискови инфекции и имунолог.

" По-добре е те (пациентите с белодробни увреждания след претърпян Коронавирус - бел. авт.) да не излизат на открито в горещините, а да седят на закрито, където работи климатик ", сподели той.

Топлината оказва най-голямо въздействие върху протичането на постковидния синдром при пациенти с хронични белодробни болести и нарушена пъргавина на белите дробове, счита Жемчугов. Като цяло горещото време може да утежни и удължи протичането на постковидния синдром при такива пациенти.

Жемчугов означи също, че горещото време утежнява самото протичане на коронавирус при пациенти със сърдечносъдови болести, наднормено тегло и тежък диабет.

" Хората, които страдат от тези болести, сега са в тежко състояние. Топлината]утежнява протичането на COVID-19 точно когато са налице утежняващи условия. Това са болести на сърдечносъдовата система, изключително сърдечна или белодробна непълнота. Или, да вземем за пример, при хора с наднормено тегло, страдащи от тежък захарен диабет ".

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР