Пациенти са били инжектирани със стволови клетки по време на

...
Пациенти са били инжектирани със стволови клетки по време на
Коментари Харесай

Успех в инвазивната кардиология с ново приложение на стволови клетки

Пациенти са били инжектирани със стволови кафези по време на интервенция за слагане на байпас. Стволовите кафези са били инжектирани в сърцето на пациентите, а резултатът е бил сензитивно понижаване на повредените тъкани с 40%. Подобни увреждания на тъканите се получават при сърдечен удар и до момента се считаше, че те остават за непрекъснато и са необратими.

По време на инжектирането на стволови кафези пациентите са страдали от сърдечна непълнота и са били под 70% риск от гибел. Три години след третирането със стволови кафези всички пациенти са живи и нито един не е получил нови сърдечни офанзиви или инсулт.

Две години откакто пациентите са получили лекуване със стволови кафези са имали 30% усъвършенстване в сърдечната си активност, 40% понижение в повредената сърдечна тъкан и значително са подобрили метода си на живот.

Сърдечната непълнота е болестно положение, засягащо милиони хора по целия свят. Най-често тя се провокира от исхемична кардиомиопатия. 11-те пациенти с това заболяване са били инжектирани със стволови кафези по време на оперативна интервенция за байпас. Само 6 месеца след третирането им със стволови кафези тяхното качество на живот се е трансформирало значително. 12 месеца след интервенцията повредената тъкан на сърцето е намаляла доста. 36 месеца след интервенцията всички пациенти са доста по-добре и водят като цяло естествен живот.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР