Пациенти, които страдат от най-различни по вид ракови заболявания и

...
Пациенти, които страдат от най-различни по вид ракови заболявания и
Коментари Харесай

Аспирин може да намали риска от смърт с 20% при пациенти с ракови заболявания

Пациенти, които страдат от най-различни по тип ракови болести и които са добавили аспирин към общоприетото си лекуване, могат да понижат риска от гибел с 20 %, сочи нов огромен разбор на към този момент съществуващи изследвания.

Академици от Университета в Кардиф са провели последователен обзор на 118 оповестени наблюдателни изследвания, осъществени върху пациенти с 18 разнообразни ракови болести.

След като сплотяват данните, учените откриват, че при общо 250 000 пациенти с рак, които са декларирали, че одобряват аспирин, се следи 20 % по-ниска смъртност.

Специалистите настояват, че наличните доказателства във връзка с сигурност и успеваемостта на аспирина „ оправдават използването му “ като в допълнение лекуване при най-разнообразни ракови болести и че пациентите би трябвало да бъдат осведомени за това.

„ През последните години аз и моят проучвателен екип бяхме изключително впечатлени от въздействията на аспирина върху биологичните механизми, свързани с рака – наподобява той оказва един и същи резултат при голям брой разнообразни типове рак. – споделя водещият създател на изследването проф. Питър Елууд, професор от Университета в Кардиф, който изследва въздействието на аспирина към този момент над 50 години. – Ето за какво взехме решение да прегледаме научните доказателства, свързани с използването на аспирина като в допълнение лекуване на разнообразни ракови болести. “

„ Като цяло открихме, че във всеки един миг след диагностицирането с рак делът на живите пациенти, приемали аспирин, е с 20 % по-голям от този на живите пациентите, които не са го приемали.

„ Нашето изследване демонстрира, че аспиринът може освен да понижи риска от гибел, само че и да понижи разпространяването на рака в тялото – така наречен метастазно разпространяване “, добавя проф. Елууд.

Изследването е оповестено в научното издание ecancermedicalscience.

Източник: Medical Express

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР