Пациентът, който влезе в историята чрез трансплантация на генетично модифицирано

...
Пациентът, който влезе в историята чрез трансплантация на генетично модифицирано
Коментари Харесай

Почина пациентът, който влезе в историята с трансплантация на свинско сърце

Пациентът, който влезе в историята посредством трансплантация на генетично модифицирано свинско сърце в Съединени американски щати, умря 2 месеца по-късно. На 57-годишния сърдечен пациент беше трансплантирано свинско сърце като последна мярка в болница в Мериленд.

Пациентът Дейвид Бенет сподели след първата неповторима сърдечна интервенция: „ Щях да умра или да имам тази интервенция “. той сподели.

Състоянието на Бенет е почнало да се утежнява преди няколко дни и той е разгласен за мъртъв на 8 март.

Неговите лекари настояват, че Дейвид Бенет е съумял да прекара време със фамилията си след интервенцията и даже е гледал финала на Американската футболна лига.

Бартли Грифит, хирургът, направил интервенцията, сподели за своя пациент: „ Той се бори до края като самоуверен и почитан пациент “.

Синът на Бенет показа, че пожелава “началото на надеждата” за първата по рода си интервенция.

Свинята е била генетично модифицирана, с цел да може сърцето да действа в човешкото тяло без отменяне.

Надяваме се, че това потребление на генетично модифицирани животни ще помогне за превъзмогване на дефицита на органи при трансплантации.

В опита, свински бъбрек е подложен в тялото на човек с мозъчна гибел и е обяснено, че бъбрекът стартира да работи в тялото.

Здравният сътрудник на Би Би Си Джеймс Галахър декларира, че най-голямата спънка пред трансплантацията на друг вид орган е “хиперострото отхвърляне”. В този случай тялото възприема трансплантираната тъкан като толкоз непозната, че подхваща дейности, с цел да я убие в границите на минути.

С направените 10 разнообразни промени експертите се надяваха, че сърцето на прасето ще бъде признато от човешкото тяло. Нямаше „ хиперостро отменяне “ след трансплантацията и беше преминат исторически стадий.

Галахър съобщи, че хирурзите, с които е разговарял месец след интервенцията, са споделили, че тялото към момента не е дало знак за отменяне. Бенет обаче умря по към момента неизяснена причина.

Всеки ден в Съединени американски щати умират 17 пациенти, чакащи трансплантация на органи. Според OrganDonor.gov над 100 000 души в страната чакат за трансплантация на органи.

През септември откриватели в Ню Йорк организираха опит, в който настояват, че прасетата могат да бъдат обещаващи за трансплантации от животно на човек.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР