Патриарх Неофит беше искрено посветен на дълга си. Той отговаряше

...
Патриарх Неофит беше искрено посветен на дълга си. Той отговаряше
Коментари Харесай

Проф. Иван Желев: Патриарх Неофит стана жертва на своята доброта

Патриарх Неофит беше откровено отдаден на дълга си. Той отговаряше изцяло на поста, за който беше определен, и в последна сметка стана жертва на своята добрина и нежеланието да се опълчи на тези, които се стремят към своето богатство, а не богатството на Църквата.
Това съобщи в изявление за БГНЕС проф. богословът проф. Иван Желев във връзка кончината на българския патриарх Неофит.


Проф. Желев означи със страдание, че през последните години се следи „ спад в качеството “ на фрагментите, ръководителите и управлението като цяло на БПЦ.
„ Заболяването на патриарх Неофит беше употребявано от неговите сътрудници в управлението, имам поради митрополитите, да вършат каквото им е преференциално. За страдание се стигна до срамни развития като избора за Сливенски митрополит “, съобщи богословът, който е бил шеф на кабинета на патриарх Максим и шеф на Дирекцията по вероизповеданията.
На въпрос какъв би трябвало да бъде профилът на идващия български патриарх, проф. Желев отговори иносказателно, перифразирайки думите на поета: „ Под булото да няма позор и грях, и боязън. Защото едни внушават боязън, а за другите усеща няма да приказвам “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР