Пътният бранш излиза на национален протест утре въпреки проведената среща

...
Пътният бранш излиза на национален протест утре въпреки проведената среща
Коментари Харесай

Пътният бранш излиза на национален протест утре

Пътният отрасъл излиза на народен митинг на следващия ден макар извършената среща с представители на държавното управление. Причината е неналичието на разплащания, което стопира опцията да се правят ремонтни действия по към този момент предоставени от Агенция „ Пътна инфраструктура “ планове. От браншовата организация оповестиха, че не са им плащали заплати от 5 месеца.

Междувременно спреният ремонт на пътя София-Перник изостри тона на локалната власт към Регионалното министерство. Ремонтът най-тежко се отразява в село Драгичево. Георги е един от тези водачи, които всеки ден пътуват до София и назад, само че с доста нерви.

„ Привечер е извънредно. 20 минути ми лишава от кръговото до кръстовището на Драгичево”, сподели мъжът.

Оказва се, че трафикът минава и през селото, с цел да може някои водачи избегнат задръстването.

„ Няма просвета на движение”, счита георги.

Километрични колони, изнервени водачи и тук-там към този момент зейнали дупки в асфалта. Това съставлява правата сред Драгичево и Владая.

Въпреки че ремонтът на едното платно е подготвен, няколко месеца към този момент лишава на управляващите да сложат мантинели и пътни знаци, с цел да пуснат придвижването. Причината е липса на средства. А кметът на Перник Станислав Владимиров е подготвен персонално да поведе съгражданите си на митинг. Защото връзката сред него и районното министерство не вървяла.

„ Наложи се да свърза с президентството и да сезирам персонално президента с този проблем. Говорим за над 30 000 автомобила, които се постанова часове да стоят в тапа”, съобщи той.

От кабинета на Виолета Комитова споделиха, че към този момент няма да разясняват думите на кмета. Отговор обаче пристигна от „ Пътна агенция” – до 10 октомври би трябвало да положена маркировка на ремонтирания сектор. А по-късно ще се търсят 945 000 лв. за мантинели и пътни знаци. Прогнозата е трафикът да се пусне преди зимата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР