Пътниците във влака София - Варна през Горна Оряховица, който

...
Пътниците във влака София - Варна през Горна Оряховица, който
Коментари Харесай

Нов кошмар! Пътниците във влака София-Варна бедстват при -16 градуса, вече 12 часа не могат да стигнат до морската столица!

Пътниците във влака София - Варна през Горна Оряховица, който е тръгнал нощес в 22.30 часа, бедстват поради липса на отопление. Това заяви една от пострадалите Любослава Дашева. От пресцентъра на БДЖ оповестиха, че причина за закъснението е товарен трен, който е блокирал линията.

Композицията е трябвало да дойде в 07.00 часа във Варна, оповестява БНР.

Дашева споделя, че във влака пътуват доста дами и деца. Никой не им споделя какво ще се случи. Минус 16 градуса е температурата във вагоните, измерена от пасажери. " Няма топли питиета и никакво друго подпомагане. Стюардите са доста благи, обаче нищо не могат да създадат ", споделят пасажери.

" Във влака е извънредно студено. Най-вероятно е минус 16 градуса. Доскоро изобщо нямахме обсег. Съответно околните ни се тревожат, а да не приказваме, че във влака има възрастни хора и дами. Целият трен е в сняг. Нищо не ни дават отговор. Самите хора, които са, стюардите във влака, са доста общителни и благи с нас, тъй като ситуацията, в което те се намират като работещи, също е ненормално ", сподели Любослава Дашева и добави: " Бил е развален локомотивът. Това се разбра ".

Дашева показва, че част от пасажерите обмислят да заведат групов правосъден иск, тъй като " в действителност е безсрамие в 21-ви век, макар тежките зимни условия, железниците да ни сервират един неотоплен трен ".

С три часа закъсня бързият трен от София за Бургас след повреда край Айтос. Причината за случая са счупени пантографи (средства за контакт с електрическата мрежа) на електрическата мотриса. Наложило се е да бъде изпратен дизелов локомотив от Бургас, който да изтегли композицията. Пътници се оплакаха, че в купетата е било минус 18 градуса. Някои от тях споделиха, че ще изискат обезщетение за породеното стеснение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР