Пътници се оплакаха в социалните мрежи от условията, при които

...
Пътници се оплакаха в социалните мрежи от условията, при които
Коментари Харесай

Пътници със снежно видео от вагон на влака Варна - София

Пътници се оплакаха в обществените мрежи от изискванията, при които са пътували нощес с трен от Варна за София - по-точно, че в един от вагоните е влизал сняг и е било студено.

С видео в обществените мрежи пасажерите алармираха за проблем с един от вагоните на бързия трен Варна - София, от което се вижда насъбран сняг в един от вагоните. От БДЖ - Пътнически транспорти обясниха за БНР, че става дума за недобро уплътнение и механически проблем, който води до прекъсване и на отоплението в един от вагоните. След установяването на казуса, пасажерите са били преместени, споделиха още от компанията.

Във видеото, публикуването от един от пасажерите във влака от Варна за София се вижда, че в един от вагоните вее, духа и има натрупал сняг.

От БДЖ споделиха, че казусът е зародил от незатворена проходна врата сред вагоните и оттова, съчетано с високата скорост на влака, е навлязъл сняг в коридорите.

От компанията обясниха още, че незабавно откакто дежурният екип във влака схваща за казуса, половин час след потеглянето на композицията от Варна, реагира и пасажерите са били преместени.

От казаното още от БДЖ излиза наяве, че във вагона са пътували към 15 души. Влакът е потеглил от морската столица към 22.00 часа нощес и е дошъл на гара София в точния момент.

Свилен Гърдев - специалист по употреба в БДЖ " Пътнически транспорти ", изясни още за създалата се обстановка:

" След заминаването на влака от Варна в посока София - 30 минути по-късно, е подаден сигнал от наш чиновник, че се е прекратило подаването на отопление във вагона.... И пасажерите са били пренасочени към другите вагони. По време на пътя обаче очевидно някой от пасажерите е отворил по този начин наречените проходни порти и оттова е влезнал много сняг, натрупал се е по коридорите. Отделно имаме и наши пропуски - това са уплътнения, които бяха установени при инспекцията ".

След идването си в София, вагонът е спрян от употреба, споделиха още от БДЖ, и ще бъде ремонтиран в хранилище " Надежда ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР