Пътните строителни фирми излизат на безсрочна стачка заради неизплатени средства. Протестите

...
Пътните строителни фирми излизат на безсрочна стачка заради неизплатени средства.
Протестите
Коментари Харесай

Пътни строители излизат на безсрочен протест заради неизплатени средства

Пътните строителни компании излизат на безсрочна стачка поради неизплатени средства.

Протестите ще бъдат всеки ден пред Народно събрание и към 20 основни пътни прави в цялата страна. Според пътните строители страната не е изплатила към 720 млн. лв. за осъществени действия на към 80 компании.

" Ако това не се промени, от 30 септември България ще се окаже единствената страна в Европейски Съюз, която няма да има поддръжка на пътища. Това ще рефлектира и на зимното поддържане, ще докара и до лихвени неустойки ", съобщи Стефан Чайков - Браншова камара " Пътища ".

От своя страна ръководителят на комисията по районна политика в Народно събрание Настимир Ананиев разяснява, че страната е пленник на условия и би трябвало да подпише празен чек на пътните компании.

" Аз съм твърдо срещу да се напише подобен празен чек, само че въпреки всичко желая да се откри решение, което да дава гаранция, че ще има поддръжка на пътищата ", съобщи той.

В центъра на София митингът ще бъде пред служебния вход на Народното събрание, шествие ще тръгне и по Околовръстното шосе на столицата. Останалите точки на митингите ще бъдат блокирани от 10 до 11 часа.

Протестът в столицата е позволен до 17:00 ч., в страната - до 12:00 ч.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР