Пътните строители от утре вдигат на стачка срещу правителството в

...
Пътните строители от утре вдигат на стачка срещу правителството в
Коментари Харесай

Пътните строители се вдигат на стачка срещу правителството

Пътните строители от на следващия ден подвигат на стачка против държавното управление в оставка. Това излиза наяве в декларацията на ББК „ Пътища “, публикувана до медиите в през вчерашния ден. В нея „ Промяната “ е упрекната в цялостна липса на липса на действителни дейности и тотална некадърност за държавническо държание, а също и в безотговорни способи и тактики, целящи осъществяване на политически акции.

На въпрос на „ Сега “ дали в браншовата организация не се тормозят от искрено политическия звук на декларацията, изпълнена с предизборни лозунги, инж. Стефан Чайков, ръководител на ББК „ Пътища “ сподели, че те не вземат участие в избори. Той посочи, че стачката от на следващия ден ще стартира с блокади за по един час на значимите кръстовища по всички пътища и автомагистрали в страната. Днес се чака от браншовата камара да разгласяват карта на кръстовищата, които ще бъдат блокирани за по час от на следващия ден по време на стачката.

„ Около 700 млн. лв. са неплатените суми за осъществената работа от пътните строители до момента “, напомни той. „ Около 300 пътни обекта, където се работни са застрашени от прекъсване. Голямата заплаха е и за зимното поддържане на пътищата. По решението на Народното събрание, спомагателните съглашение с пътните компании са със период 30 септември. Ако Народното събрание не си промени в този момент решението в този момент, в края септември няма да има работещ парламент, който да удължи този период, а служебното държавно управление няма да има право да го направи. Така от 1 октомври всякаква поддръжка на пътищата ще спре “, предизвести Стефан Чайков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР