Пътните фирми започват протести в цялата страна. Първият протест ще

...
Пътните фирми започват протести в цялата страна. Първият протест ще
Коментари Харесай

Пътните строители с протест пред НС и 20 блокади по пътищата в страната

Пътните компании стартират митинги в цялата страна. Първият митинг ще стартира на следващия ден в 9 ч. пред Народното събрание и ще продължи през целия ден.Още 20 точки в страната ще бъдат блокирани за един час, заяви инж. Стефан Чайков, ръководител на ББК „ Пътища ”.

„ Част от държавното управление и част от ръководещото болшинство на процедура саботират строителството на пътища в България. Особено през последните 7 месеца страната остана без визия за каквото и да е развиване на инфраструктурата ”, съобщи Чайков. Той добави, че неплатената сума досега е 720 млн. лева и върху 270 пътни прави сега не се работи.

По думите му под опасност е усвояването на близо 10 милиарда лв. по европрограмите.

Изпълнението на плановете на процедура е спряно, сподели Чайков. Обещанието е било, че от началото на месец март ще започва индексацията. Точката обаче е заложена през днешния ден в парламентарната Комисия по районно развиване и благоустройство, който стартира работа в 15 часа, отбелязва БНР.

Според пътните компании най-големият проблем е, че Министерският съвет е дал всичко на Народното събрание, с цел да си спести поемането на отговорност.

В незабавен порядък би трябвало пълномощията да се върнат там, където са им конституционно вменени - към Министерския съвет и на способените институции – АПИ и ДНСК, настоя Чайков. От сектора предизвестяват, че в случай че това не се случи от 30 септември, поддържането на пътищата ще бъде спряно.

„ Нови поръчки няма, нови реализатори няма да има. Това значи, че на 1 октомври няма да има даже кой да отиде да в профил вредите от едно ПТП. Да не приказваме, че се слага под опасност зимното поддържане ”, съобщи още той. 

Не се заплаща и по новите възлагания от държавното управление на Кирил Петков, освен по старите, разясниха от сектора.

Застрашено е зимното поддържане за идващия сезон.

Не на последно място - 3000 километра стоят, без върху тях да се правят никакви действия и се разрушават.

Камара на автомобилните превозвачи в България изразява своята взаимност с митинга на Камара на строителите. Това се споделя в писмо до медиите от организацията на превозвачите.

„ Повече от година българският бизнес е изправен на ръба на оцеляването, а неналичието на поддръжка и съответни ограничения за справяне с рецесиите в страната и света, обричат стотици български семейства. Факт е, че в бранш „ Транспорт ” не се направиха каквито и да било стъпки в поддръжка на българските превозвачи ”, пишат превозвачите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР