Пътни полицаи заловиха шофьор с 5,11 промила алкохол в кръвта,

...
Пътни полицаи заловиха шофьор с 5,11 промила алкохол в кръвта,
Коментари Харесай

Рекорд: Спряха мъж с 5,11 промила алкохол в София

Пътни служители на реда заловиха водач с 5,11 промила алкохол в кръвта, заяви bTV. Това е станало в границите на профилирана интервенция, която се организира в столицата.

Задържан е 33-годишен мъж в региона на бул. " България " и столичното Околовръстно шосе. Той е дал позитивна проба и за канабис.

Първоначалната информация е посочила, че няма неплатени санкции и фишове за скорост.

Автомобилът е бил спрян, тъй като е изглеждал подозрителен, заяви контрольор Виден Димитров от " Пътна полиция ".

" От няколко дни тече профилирана полицейска интервенция на територията на столицата. Във връзка с нея има засилена инспекция на коли. Автомобилът беше спрян за инспекция, тъй като беше очевидно подозрителен. При осъществените проби за алкохол и наркотични субстанции и двете се оказаха позитивни. Водачът е с съществуване на алкохол в издишания от него въздух 5,11 промила. Наркотичните субстанции, които се оказаха позитивни, са канабис, след осъществената проба за наркотични субстанции и техните аналози ", заяви контрольор Димитров.

Шофьорът до последно отричал да е употребявал алкохол или наркотични субстанции, добави инспекторът.

Регистрационните номера на автомобила са свалени.

След правене на нужните документи мъжът ще бъде откаран в здравно заведение, където има право да даде кръвен тест за съществуване на алкохол и наркотични субстанции, сподели нощес още контрольор Димитров.

След това мъжът ще бъде арестуван за 24 часа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР