Пътни блокади убиват бизнесаУчилищата в страната са затворениАмерикански професор по

...
Пътни блокади убиват бизнесаУчилищата в страната са затворениАмерикански професор по
Коментари Харесай

US професор застреля екоактивисти в Панама

Пътни блокади убиват бизнеса
Училищата в страната са затворени

Американски професор по право в Университета Истмо в Панама е прострелял двама екоактивисти по време на митинг с обсада на пътя, оповестява “Фокс Нюз ”.

Инцидентът е станал предходната седмица, когато 77-годишният Кенет Дарлингтън пътувал по Панамериканската автомагистрала край град Чаме в Панама. Той бил заставен да спре поради сложена обсада на пътя. Юристът почнал да спори с деятелите с изваден револвер, до момента в който в един миг не прострелял двама от тях. Единият от протестиращите умрял на място, а другият в болница в Сан Карлос поради тежки пострадвания. Професор Дарлингтън е арестуван от полицията и се намира в ареста, оповестяват локалните медии.

Екоактивистите упорстват за анулация на закон, който удължава концесията на компанията Minera Panama с 20 години. Minera Panama е дъщерно сдружение на канадската First Quantum Minerals, която ръководи най-голямата открита медна мина в Централна Америка.

Властите приканват митингите да бъдат прекъснати. Според бизнеса пътните блокади са довели до загуби до 80 милиона $ дневно. Училищата в цялата страна остават затворени повече от седмица, като повече от 150 000 лекарски прегледа не могат да бъдат осъществени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР