Пътната полиция започва засилено полицейско присъствие в районите на училищата

...
Пътната полиция започва засилено полицейско присъствие в районите на училищата
Коментари Харесай

Започна акция за безопасно поведение на пътя и опазване живота на децата



Пътната полиция стартира засилено полицейско наличие в регионите на учебните заведения и детските градини. От Министерство на вътрешните работи са почнали срещи с районните инспекторати по образованието в цялата страна. До края на септември пътни служители на реда ще влизат в образователните часове, с цел да срещнат учениците с разпоредбите за безвредно държание на пътя, пресичането по улиците.
„ Всяка година обичайно от началото на септември започва акцията на полицията " Децата потеглят на учебно заведение - да ги пазим на пътя ". Тя продължава до края на месец октомври. През този интервал главните отговорности, които имат нашите чиновници на територията на цялата страна е да правят огледи външно към учебните заведения и детските градини на всички уреди, които подсигуряват сигурността на учениците , на дребните деца, на техните родители и близки, с които те отиват до детската градина или до учебното заведение. Това включва и инспекция на сигнализацията с пътни знаци, пътна маркировка в региона на тези здания и уреди, надлежно дали са в редовност парапети от висок и невисок вид “, сподели инспектора Мария Ботева от „ Пътната полиция “.

Извършени са 2970 охранителни проверки  в цялата страна - те са обхванали огледи на здания на детски градини и учебни заведения, маркировка. Изпратени са повече от 1100 писма за нередности, които би трябвало да бъдат отстранени в околните дни. Писмата са изпратени до кметове и до шефове на детски градини и учебни заведения в цялата страна.

По отношение на положението на пътищата, маркировката и знаците са изпратени 330 писа в цялата страна поради изчезнала маркировка за пешеходна пътека, знаци. До момента са извършени повече от 4 850 срещи за обмисляне и запазване на публичния реда на 15 септември.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР