Пътната безопасност е комплексна система. Автомобилите се усъвършенстваха страшно много,

...
Пътната безопасност е комплексна система. Автомобилите се усъвършенстваха страшно много,
Коментари Харесай

`Инж. Христо Славчев: Не натискай клаксона, натисни спирачката!

Пътната сигурност е сложна система. Автомобилите се усъвършенстваха ужасно доста, само че водачите носят съществена отговорност на пътя.

Това сподели в изявление за предаването „ Хоризонт до обед “ инж. Христо Славчев от УС на Научно-техническия съюз по превоза.

„ Независимо дали си с преимущество или не, ти си задължен да избегнеш удара. Не натискай клаксона, а натисни спирачката „, напомни остарели максими той.

„ Когато ние карахме шофьорските курсове, ги карахме по 3-6 месеца, имахме вътрешен изпит. Сега хората, които учат в курсовете, не организират никакви теоретични образования. В образователните зали никой не влиза. Хората не разпознават вида на маркировката, не почитат пътните знаци . Инфраструктурата е такава, каквато я разрешават теренните условия. Те дефинират и съответните ограничавания, които се постановат “, разясни Славчев.

Никъде по света няма единни критерии кой път е рисков и кой не е , уточни експертът. Според него е било направено доста във връзка с ремонтите по пътищата.

Безотговорно е да шофираш в сходно положение и би трябвало да се вземат крути ограничения „, разяснява инж. Славчев за законодателните оферти да има пожизнен затвор за убийци на пътя, използвали алкохол и опиати.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР