„Пътната безопасност е един от най-сериозните проблеми в транспортния сектор

...
„Пътната безопасност е един от най-сериозните проблеми в транспортния сектор
Коментари Харесай

Петър Витанов към кандидата за комисар по транспорта: Как ще се борите със смъртността по пътищата?


„ Пътната сигурност е един от най-сериозните проблеми в транспортния бранш в Европейски Съюз. Все още има редица страни, в които броят на смъртните случаи по пътищата е доста висок и не понижава. Как ще се справите с този сериозен проблем? “ попита ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов претендента за комисар по превоза Адина Валеан.

Г-жа Валеан бе изслушана, откакто предходното предложение за комисар от Румъния Рована Плъмб бе отхвърлено от Правната комисия на Екологичен потенциал.

Тя акцентира, че е създадена тактика за нулев % на смъртни случаи до 2050 година и за понижаване на сериозните физически пострадвания до 2030 година. Според нея, няколко са областите, които изискват интервенция, с цел да се усили пътната сигурност: инфраструктура, държание на шофиращите, положение на транспортните средства. Освен това, модернизиране посредством интелигентни пътни системи.

Витанов акцентира въвежданите от разнообразни европейски градове входни такси и забрани за придвижване, в това число тъй наречените дизелови забрани и огромното им въздействие както върху превозвачите, по този начин и върху притежателите на леки коли.

На въпрос какви ограничения се оферират за справяне с актуалната обстановка при неналичието на хармонизирана рамка на разпоредбите за достъп до градска среда на пътни транспортни средства на ниво Европейски Съюз, госпожа Валеан изведе на напред във времето нуждата от интегриран метод за решение на главните проблеми в градовете - качеството на въздуха, тапите. Тя добави и смисъла от въвеждането на нови типове подвижност, споделените транспортни средства, електронната подвижност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР