Пътната агенция влезе в градовете, за да маркира пешеходни пътеки.

...
Пътната агенция влезе в градовете, за да маркира пешеходни пътеки.
Коментари Харесай

Пътната агенция ще маркира объркващи пешеходни пътеки

Пътната организация влезе в градовете, с цел да маркира пешеходни пътеки. Извънредната мярка се ползва в общини, където маркировката е объркваща или напряко липсва.

Хасково е градът, в който всеки кмет е оставил отпечатък върху пешеходните пътеки. Някои са сини и жълти, други – червени и бели. Тази пъстрота, като се изключи че обърква пешеходците, е и противозаконна. Затова и основният прокурор разпореди маркировката да бъде възобновена. И защото кметството се бави, в града влезе компания на Пътната организация.

Да свалиш остарялата маркировка, с цел да положиш нова е мъчно. Фирмата, която работи по трасето в града, част от републиканския път, би трябвало да подмени 22 пешеходни пътеки.

Шарените пешеходни пътеки объркват пешеходците. Че риск има, признават и пътните служители на реда.

От общината към този момент оповестиха социална поръчка за 270 хиляди лв. за цялостна замяна на маркировката. И макар че поръчката обгръща всички пешеходни пътеки, дори и към този момент маркираните от компанията на пътната организация, от кметството отхвърлят, да се заплаща двойно за една и съща работа.

„ За публичната поръчка няма нещо, което да ни тормози. Не може да бъде предоставена работа, която към този момент е свършена”, сподели Диана Иванова от община Хасково.

Гаранцията на пешеходните пътеки, които компанията на АПИ маркира, е 1 година. Цената, която страната заплаща на квадратен метър багра, е 7 лева без Данък добавена стойност.

Срокът, в който всички пешеходни пътеки в Хасково би трябвало да станат бели, е средата на ноември, а задължението е на общината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР