Пътна полиция започна проверки дали автомобилите са готови за зимни

...
Пътна полиция започна проверки дали автомобилите са готови за зимни
Коментари Харесай

Владимир Илиев: Зимното шофиране изисква подготовка

Пътна полиция стартира инспекции дали колите са подготвени за зимни условия. Как да караме безвредно? В Сутрешния блок на Българска национална телевизия разяснява Владимир Илиев, някогашен авто играч.

Владимир Илиев, някогашен авто играч: Шофирането е нещо, което се учи цялостен живот. Ако създадем профила на участниците в злополуките, ще видите, че има младежи, има и 70-годишни. Има доста опитни водачи интернационалните, които пътуват милиони километра годишно. Шофирането не е единствено умения и всякога ние би трябвало да се настройваме за него.
Владимир Илиев сподели още, че зимното шофиране изисква подготовка. Подобни акции, които са оповестени от Министерство на вътрешните работи и Пътна полиция не би трябвало да бъдат акции, а закони, които да се съблюдава.

Основният извършител на произшествия не е единствено неналичието на съоръжение, човешката неточност също е основен фактор при пътните произшествия.
Владимир Илиев: Страха сковава дейностите на водачите, те нямат естествена реакция в избрана обстановка.
При шофиране в зимни условия спазването на отдалеченост е едно от главните условия за предварителна защита на пътните произшествия. Бившият авто играч съобщи, че би трябвало да се внимава с преценката по време на изпреварване. Шофьорите постоянно не преценят добре къде се намират другите участници на пътя, когато изпреварват, а неприятната преценка може да докара до съдбовен излаз.

Обучението на възпитаници по сигурност на придвижването би трябвало да се усили, счита Илиев, тъй като броят на часовете е извънредно непълен, с цел да се възпита у младите дисциплинирано шофиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР