Пътеводител в Света на приказките е наръчник за родители и

...
Пътеводител в Света на приказките е наръчник за родители и
Коментари Харесай

Наръчник подпомага родителите да изберат най-подходящите книжки за децата си

" Пътеводител в Света на приказките " е справочник за родители и учители, чиято цел е да спомогне приказките и книгите да поддържат по най-хубавия метод развиването на детето от раждането му до 12-годишна възраст.
Автор на книгата е Любов Миронова . Като квалифициран магистър по предучилищна и начална педагогика и квалифициран преподавател по стопанска система, тя е измежду визионерите за смяна на българската просветителна система.
„ Аз имам две пристрастености отвън професионалните – едната е да чета книги, а втората е педагогика. През годините, тези две пристрастености се срещнаха в тази книга “, сподели в студиото на Радио София Любов Миронова.
По думите й, в българското пространство съществуват легенди по кое време какво се чете.
„ Родителите не са се замисляли по кое време какво се чете, тъй като като има зададеш малко повече въпроси - те се сещат “, добави Миронова.
През годините тя е правила опити в детски градини да чете книги на най-малките, като е опитала с разнообразни книги и в друго часово време, с цел да откри по какъв начин децата реагират на дадена приказка. По този метод събира материал, който значително е оказал помощ в книгата й " Пътеводител в Света на приказките ".
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР