Пътешествията във времето не дават покой на учени, писатели фантасти

...
Пътешествията във времето не дават покой на учени, писатели фантасти
Коментари Харесай

Пътешествията във времето: реалност и фантазии

Пътешествията във времето не дават покой на учени, писатели фантасти и просто фенове на приключенията. Изследователите и до през днешния ден търсят благоприятни условия за основаване на машина на времето и не изключват вероятността за сходни пътешествия.

Сергей Попов, лекар на физико-математическите науки и водещ академик на Държавния астрономически институт „ Щернберг “ при Московския държавен университет, е разказал преди дни, че съветските учени работят над проектирането на машина на времето. Ученият споделил, че сходни планове са обсъждани за първи път от МГУ още преди 20 години, само че тази информация е престанала да бъде секретна едвам неотдавна.

„ В общата доктрина на относителността има решения с червеевите дупки, които теоретично… разрешават да се попадне в предишното. Ние просто взехме теорията и започнахме да я прилагаме в тези области, където не се знае дали тя е използвана, или не. Да, има такава концепция, има такива уравнения, само че ние не знаем дали може да стане, или не “, декларирал Попов в ефира на радио „ Говорит Москва “.

Ученият подчертал, че за реализацията на тази концепция са нужни открития в региона на фиксация на гравитационните талази. Това ще разреши да се разбере повече за гравитацията и да се разбере, може ли да се употребяват решенията на общата доктрина на относителността в региона на пътуването във времето.

Ори счита, че за основаването на машина на времето е належащо съществуването на великански гравитационни сили, които могат да придадат формата на фуния или пръстен на пространствено-времевата конструкция. При това всеки нов кръг от тази конструкция ще отнася индивида все по-далече в предишното. Според учения нужните гравитационни сили се намират покрай черни дупки.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР