Пътешествието на опитен турист в чест на баща си стигна до неочакван, но трогателен край

...
Джеймс Джими“ Хендрикс тръгва из американския запад, носейки пепелта на
Коментари Харесай

Джеймс „Джими“ Хендрикс тръгва из американския запад, носейки пепелта на покойния си баща, в пътуване, подготвяно почти пет години.

66-годишният Хендрикс наследи любовта към природата от баща си, което вдъхнови това, което той нарече „Пътешествия с Нийл: Последно пътуване с моя баща“.

Джими и Нийл през 1980 г. Джими и Нийл през 1980 г. С любезното съдействие Рут Хендрикс Бро

Той започна пътуването си в пещерите Сонора в Тексас и възнамеряваше да спре на специални места по пътя към планината Роуз в Невада. Това беше място, което баща му посещаваше преди смъртта си през 2018 г., и там той планираше да разпръсне пепелта.

Пътуването беше редовно документирано в социалните медии и чрез групов имейл със сестрите му, които се разтревожиха, след като не получиха вест от него няколко дни.

„Последният път, когато говорих с Джими, беше в бърз имейл на 28 юли за някои снимки, които той сподели“, каза Рут Хендрикс Броу пред CNN.

Ден по-късно Хендрикс се събуди в Moab Red Stone Inn много рано за ден на туризъм и фотография в Националния парк Arches.

Кадри от охранителните служби го показват как се олюлява в микробуса си, изглеждайки замаян и слаб около 6:30 сутринта, каза Броу.

Хендрикс за първи път измина пътеката на арката на пясъчните дюни, която Националната паркова служба описва като лесна екскурзия с двупосочно разстояние от 0,4 мили. Оттам той продължи да завърши пътеката Broken Arch Loop, която е посочена като умерено трудна екскурзия от 2,3 мили.

Броу добави: „Ако някой беше там с него, веднага щяха да забележат, че не е в състояние да излезе навън в жегата.“

Всички са от пръстта и всички отново се превръщат в пръстта

Тялото на Хендрикс беше намерено в национален парк в Юта на 1 август, след като беше съобщено, че е просрочено, с празна бутилка вода близо до него, според съобщение за новините от Службата на националния парк.

„Той просто не беше в състояние да опита това и след това се отклони от тази пътека известно разстояние и умря“, каза Брау пред CNN.

„Просто не е имал достатъчно вода, когато е бил на разходка, а дори и да е имал, може би нямаше да успее да оцелее“, каза Броу. „Той вече беше правил обилни походи и къмпинги на красиви места между Остин, Тексас, и Моаб, Юта. Така че той е бил по-компрометиран, отколкото е осъзнавал.

Разследващите не са обявили официална причина за смъртта, което може да отнеме до 12 седмици, за да се установи, каза сестра му Ила Хендрикс пред CNN. Семейство Хендрикс планира да има мемориал, след като се съберат отново с праха на своя брат и баща.

Neil Hendricks Нийл Хендрикс С любезното съдействие Рут Хендрикс Бро

Ила Хендрикс предупреди брат си за горещата вълна преди пътуването му, призовавайки го да бъде в безопасност.

„Той каза да не се тревожи и че ще има много вода, но бутилката му с вода беше празна, когато го намериха“, каза тя пред CNN.

Хендрикс е описван като магически дух, който излъчва чудо и любопитство, въпреки трудните обстоятелства.

„Той се грижеше за майка ни от 1969 г. до смъртта й през 2007 г. и за баща ни от 2010 г. до смъртта му през 2018 г. Той никога не получи шанс за образование. И все пак хората предполагаха, че е университетски професор, защото цял живот беше ненаситен читател и безкрайно любопитен към света“, каза Броу.

Джими (вдясно) и покойният му брат Рон през 1992 г. Джими (вдясно) и покойният му брат Рон през 1992 г. С любезното съдействие Рут Хендрикс Бро

Трагедията изглежда твърде позната на сестрите Хендрикс, които загубиха другия си брат Рон в снежна буря, докато посещаваха Марлет Лейк, Невада през 1992 г. Тялото му беше в неизвестност повече от 30 години. Размишлявайки върху смъртта им далеч от дома, Броу направи връзката.

„И двамата умряха от екстремни температури в красива пустиня.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР